Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- نیما با جزئیات اقلیمی و فرهنگی منطقه خود عجین بود و خود را وقف آوانگارد نکرد بلکه یک مازندرانی اصیل و روستایی وفادار باقی ماند، دردها را با زبان مردم روزگار خود بیان می‌کرد.

به گزارش خبرنگارآریادفترمازندران درساری به نقل ازروابط عمومی ، افشین علا در آئین اختتامیه نخستین جشنواره استانی شعر«نوای مرغ آمین» که در سالن پیامبر اعظم(ص) اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و با رعایت همه موازین بهداشتی اعلامی از سوی ستاد کرونا برگزار شد، اظهار کرد: اکنون شاهد رشد، پیشرفت و تعالی در حوزه ادبیات، هنرهای تجسمی، نمایش و دیگر موضوعات هنری هستیم و این تجلیل از شأن ادب و هنر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی گفت: همانگونه که در حوزه اقتصاد، فرهنگ، اندیشه‌های دینی و  با آفات مواجه هستیم در حوزه هنر هم با آفات روبه رو هستیم که نیازمند آسیب‌شناسی و از بین بردن آفات است.

 این شاعر بنام کشور با تاکید بر لزوم حساسیت و توجه به زبان مادری اضافه کرد: شعر محلی نباید ترجمه‌ای از شعر معاصر و فارسی باشد، اشعار طبری که از نیما به جا مانده را نمی‌توان تنها به عنوان شعر نگاه کرد بلکه منظومه‌ای از زبان طبری است که برخی از واژگان اصیل آن حتی برای مازندرانی‌ها هم ترجمه شود.

 علا خاطر نشان کرد: نیما با جزئیات اقلیمی و فرهنگی منطقه خود عجین بود و خود را وقف آوانگارد نکرد بلکه یک مازندرانی اصیل و روستایی وفادار باقی ماند، دردها را با زبان مردم روزگار خود بیان می‌کرد.

 وی در پایان گفت: باید مراقب ذوق‌فروشی و استفاده از تعابیر و واژه‌های نامتعارف در شعر و هنر بود.

 عباس زارع مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران اظهار کرد: فرهنگ بومی مازندران و تفکر نیمایی نیاز به کارهای زیادی دارد و این وظیفه به عهده شاعران طبری‌گوی مازندران است.

 وی گفت: دغدغه نیما فرهنگ بومی و گویش طبری بود که در اشعار آن کاملا مشخص است. او اگر چه در تهران زندگی کرد اما یک روستازاده اصیل بود که برای فرهنگ دیار خود دغدغه زیادی داشت و بخشی از آن را در اشعار خود به نمایش گذاشت.

 وی گفت: اداره فرهنگ و ارشاد شهرستان نور با فعالیت‌های گسترده فرهنگی به ویژه در حوزه بومی و محلی به عنوان پایتخت ترویج فعالیت‌های بومی استان شناخته شده است.

 زارع با تاکید بر ضرورت فعالیت‌های فرهنگی گفت: شرایط اقتصادی سختی را داریم و این امر سبب شد نتوانیم حتی ریالی بودجه فرهنگی به شهرستان پرداخت کنیم در اداره کل هم شرایط اینگونه هست اما کار فرهنگی معطل نماند و با همه توان در جای جای استان شاهد برنامه‌های فرهنگی هستیم.

 داوود فلاح رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نور نیز با اشاره به برگزاری نخستین جشنواره شعر«نوای مرغ آمین» آن را بر گرفته از تعابیر نیما یوشیج عنوان کرد و گفت: اگرچه این جشنواره استانی بود اما شاعران زیادی از استان‌ و شهرستان‌های مختلف کشور از جمله تهران، خوزستان، آذربایجان، قزوین،ورامین و ... آثار خود را ارسال کردند که این استقبال خوب نیز سبب شد تا اختتامیه با اندکی تاخیر برگزار شود.

 در پایان مراسم به صاحبان آثار برگزیده تندیس، لوح و جوایزی اهدا و قرار شد اشعار برتر رسیده در قالب کتابی منتشر شود.

 گفتنی است: این جشنواره در دو بخش محلی و فارسی و 5 محور شامل: فرهنگ شهید و شهادت با محوریت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی فرهنگ بومی و محلی مازندرانی ارزش‌های انسانی از جمله ایثار، مهربانی، نوع دوستی، گذشت و تقدیر و ارزش نهادن به تلاش مدافعان سلامت وآگاهی بخشی در حوزه فضای مجازی برگزار شد.

 کوتاه در باره شعر مرغ آمین

 نیما شعر نسبتاً بلند مرغ آمین را در سال 1330 یعنی هنگامی که جنبش ملی ایران به رهبری دکتر محمد مصدق در صحنه سیاسی حضور فعال داشت سروده است.

 نیما در این شعر اندیشه‌های رهایی‌جویانه خود را که آمیخته با خوش‌بینی و امید و افشاگری است در تمثیل مرغ آمین به رشتۀ سخن در آورده است.

 عناصر تشکیل دهنده مرغ آمین عبارتند از مرغ آمین که موجودی‌ست سمبلیک و مردم و عناصر ضدمردم که مرغ و مردم درباره آنان گفت‌وگو می‌کنند.

 مرغ آمین زبان به بیان آرزوهای مردم می‌گشاید وعده رهایی می‌دهد و با گفتن آمین این اندیشه‌های رهایی بخش و آرزوهای آرمانی را پیوند می‌دهد و با ایجاد این پیوند از یأس خسران بار آنان (مردم) می‌کاهد.

 

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: را با زبان مردم روزگار خود بیان می کرد فرهنگ و ارشاد مرغ آمین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۹۶۳۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محمدعلی علومی، نویسنده و پژوهشگر درگذشت

 نویسنده و طنزپرداز معاصر ایرانی در روز یکشنبه، ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ در شهر بم درگذشت. 

علومی در سال ۱۳۴۰ در شهر بم به دنیا آمد. کار مطبوعاتی را از اوایل دهه هفتاد در مجله ادبستان به عنوان مسئول بررسی مقاله‌ها آغاز کرد و در همان زمان مشغول گردآوری مطالب مربوط به فرهنگ مردم شد.

وی شاگرد استاد انجوی شیرازی است. علومی قصه‌ها و آداب و رسوم و فرهنگ مردم را در «ادبستان»، فصلنامه کرمان و ماهنامه سوره به چاپ می‌رساند. گذشته از آن چند مقاله در معرفی شاهنامه و یا نقد کتاب‌های داستانی نظیر «جزیره سرگردانی» و «طبل آتش» و «ساربان سرگردان» در مطبوعات منتشر کرد.

وی در ادامه کار مطبوعات برای مجله مهر، قصه‌های طنز نوشت و همزمان صفحه آموزش داستان برای جوانان را به راه انداخت. تاکنون هفت مجموعه داستان کوتاه و رمان‌های ذیل از او منتشر شده است: «هفت حکایت»، «شاهنشاه در کوچه دلگشا»، «اندوهگرد»، «من نوکر صدامم»، «امید بر دمیدن». رمان «آذرستان» این نویسنده اخیراً در ۵۳۹ صفحه توسط موسسه انتشارات تکا (توسعه کتاب ایران) به همت معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روانه بازار شده است. 

محمدعلی علومی رمان‌های معروف سوگ مغان، آذرستان، ظلمات، اندوهگرد، پریباد، داستان‌های غریب مردمان عادی، هزار و یک شب نو، خانه کوچک و عطای پهلوان را در پرونده کاری خود دارد.

علومی فارغ‌التحصیل رشته علوم سیاسی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران است. او به طور خودآموز، اصول داستان‌نویسی را از کتاب‌های آموزشی معدود آن دوران فرا گرفت و در واقع اولین آموزگارانش مردم عادی کوچه و بازار، روستایی‌ها و عشایر بودند.

در سال ۷۰، با گردآوری قسمتی از فرهنگ مردم استان کرمان در ماهنامه ادبی-فرهنگی ادبستان مشغول به کار شد، و در عین حال چندین سال بخش آموزش داستان‌نویسی در مجله جوانان را بر عهده داشت. در همان سال‌ها شاگرد سید ابوالقاسم انجوی شیرازی (مشهور به پدر فرهنگ مردم) بود و آخرین مصاحبه مطبوعاتی با او مندرج در ادبستان را انجام داد.

علومی که با لهجه شیرین بمی صحبت می‌کند مدت‌ها در تهران با دوست و همشهری هنرمندش ایرج بسطامی (خواننده‌ی اهل بم) همخانه بود. داستان کوتاه «بمانی» نیز اثر اوست که در آخرین شماره ماهنامه «فرجاد» در اواخر دهه ۶۰ یا اوائل ۷۰ چاپ شد.

رمان "آذرستان" وی در سال ۷۷ کتاب برگزیده‌ی سال از سوی وزارت ارشاد وقت و رمان طنز "شاهنشاه در کوچه دلگشا" برنده‌ی سی سال رمان طنز ایران شد، همچنین در آن مراسم استادان نجف دریا بندری در ترجمه طنز، پرویز شاپور در کاریکلماتور، مهدی اخوان ثالث در شعر طنز و کیومرث صابری در طنز مطبوعاتی به عنوان برگزیده انتخاب شدند.

علومی تا کنون در چندین دوره جشنواره‌های سراسری طنز، در بخش داستان داور بوده و در اولین جشنواره سراسری داستان بیهقی نیز داور بوده است.

همچنین دبیر جشنواره سراسری طنز و کاریکاتور بم در سال ۸۴ بود، که بعد از آن تا کنون تعطیل شده است. در زمینه‌ی پژوهش‌های مربوط به طنز، علومی بنا به توصیه استاد عمران صلاحی تا کنون این آثار را منتشر کرده است: ۱- طنز در آمریکا (جلد اول) با داستان‌هایی از طنزنویسان مشهور آمریکا مانند مارک تواین، ویلیام سارویان، جیمز تربر، ارسکین کالدول به همراه نقد و بررسی آنها. ۲- طنز در مثنوی مولانا جلال‌الدین ۳- انواع طنز در گلستان سعدی ۴- طنز وشیوه‌های داستانی در بوستان ۵- طنز در دوره‌ی پهلوی با نقد و بررسی آثار طنزنویسان آن زمان ۶- طنز ایران از مشروطه به بعد (جلد اول) ۷-بررسی انواع طنز در خارستان اثر حکیم قاسمی کرمانی

رمان‌های طنز علومی عبارت‌اند از: شاهنشاه در کوچه دلگشا، من نوکر صدامم، وقایع نگاری بن لادن، جناب آقای دیو

همچنین در زمینه‌ی ادبیات کودک و نوجوان کتاب گذر از کوه کبود را منتشر کرده است. در تحلیل قصه‌های ایرانی می‌توان به کتاب اساطیر افسون وش او اشاره کرد.

کتاب‌های برگزیده محمدعلی علومی:

شاهنشاه در کوچه دلگشا
آذرستان
من نوکر صدامم
وقایع نگاری بن لادن
جناب آقای دیو
طنز درباره پهلوی
داستان‌های کوتاه طنز

منبع: شهرآرا نیوز

tags # اخبار فرهنگی سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • محمدعلی علومی، نویسنده و پژوهشگر درگذشت
  • رقابت منفی دلار نیما و بازار آزاد
  • همکاری دوباره دو بازیگر سریال خانه به دوش | عکس
  • دیدار رئیس سازمان فرهنگ با معاون وزیر خارجه ارمنستان
  • روزگار سپری شده اسکناس ایرانی
  • امروز با نیما: ختده سرد
  • جزئیات تقسیم استان تهران از زبان استاندار
  • فرهنگ صلح و سازش مردم یزد باید مستند شود
  • سیره امام صادق (ع) برای روزگار فعلی ما پند‌های مهم دارد
  • روزگار سیاه فوتبال خوزستان، تیره‌تر از رنگ نفت؛ محکوم به سقوط!