Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان نور، افشین علا عصر امروز در آئین اختتامیه نخستین جشنواره استانی شعر«نوای مرغ آمین» که در سالن پیامبر اعظم(ص) اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و با رعایت همه موازین بهداشتی اعلامی از سوی ستاد کرونا برگزار شد، اظهار کرد: اکنون شاهد رشد، پیشرفت و تعالی در حوزه ادبیات، هنرهای تجسمی، نمایش و دیگر موضوعات هنری هستیم و این تجلیل از شأن ادب و هنر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: همانگونه که در حوزه اقتصاد، فرهنگ، اندیشه‌های دینی و  با آفات مواجه هستیم در حوزه هنر هم با آفات روبه رو هستیم که نیازمند آسیب‌شناسی و از بین بردن آفات است.

این شاعر بنام کشور با تاکید بر لزوم حساسیت و توجه به زبان مادری اضافه کرد: شعر محلی نباید ترجمه‌ای از شعر معاصر و فارسی باشد، اشعار طبری که از نیما به جا مانده را نمی‌توان تنها به عنوان شعر نگاه کرد بلکه منظومه‌ای از زبان طبری است که برخی از واژگان اصیل آن حتی برای مازندرانی‌ها هم ترجمه شود.

علا خاطر نشان کرد: نیما با جزئیات اقلیمی و فرهنگی منطقه خود عجین بود و خود را وقف آوانگارد نکرد بلکه یک مازندرانی اصیل و روستایی وفادار باقی ماند، دردها را با زبان مردم روزگار خود بیان می‌کرد.

وی در پایان گفت: باید مراقب ذوق‌فروشی و استفاده از تعابیر و واژه‌های نامتعارف در شعر و هنر بود.

عباس زارع مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران اظهار کرد: فرهنگ بومی مازندران و تفکر نیمایی نیاز به کارهای زیادی دارد و این وظیفه به عهده شاعران طبری‌گوی مازندران است.

وی گفت: دغدغه نیما فرهنگ بومی و گویش طبری بود که در اشعار آن کاملا مشخص است. او اگر چه در تهران زندگی کرد اما یک روستازاده اصیل بود که برای فرهنگ دیار خود دغدغه زیادی داشت و بخشی از آن را در اشعار خود به نمایش گذاشت.

وی گفت: اداره فرهنگ و ارشاد شهرستان نور با فعالیت‌های گسترده فرهنگی به ویژه در حوزه بومی و محلی به عنوان پایتخت ترویج فعالیت‌های بومی استان شناخته شده است.

زارع با تاکید بر ضرورت فعالیت‌های فرهنگی گفت: شرایط اقتصادی سختی را داریم و این امر سبب شد نتوانیم حتی ریالی بودجه فرهنگی به شهرستان پرداخت کنیم در اداره کل هم شرایط اینگونه هست اما کار فرهنگی معطل نماند و با همه توان در جای جای استان شاهد برنامه‌های فرهنگی هستیم.

داوود فلاح رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نور نیز با اشاره به برگزاری نخستین جشنواره شعر«نوای مرغ آمین» آن را بر گرفته از تعابیر نیما یوشیج عنوان کرد و گفت: اگرچه این جشنواره استانی بود اما شاعران زیادی از استان‌ و شهرستان‌های مختلف کشور از جمله تهران، خوزستان، آذربایجان، قزوین،ورامین و ... آثار خود را ارسال کردند که این استقبال خوب نیز سبب شد تا اختتامیه با اندکی تاخیر برگزار شود.

در پایان مراسم به صاحبان آثار برگزیده تندیس، لوح و جوایزی اهدا و قرار شد اشعار برتر رسیده در قالب کتابی منتشر شود.

به گزارش فارس، این جشنواره در دو بخش محلی و فارسی و ۵ محور شامل: فرهنگ شهید و شهادت با محوریت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی فرهنگ بومی و محلی مازندرانی ارزش‌های انسانی از جمله ایثار، مهربانی، نوع دوستی، گذشت و تقدیر و ارزش نهادن به تلاش مدافعان سلامت وآگاهی بخشی در حوزه فضای مجازی برگزار شد.

«کوتاه در باره شعر مرغ آمین»

نیما شعر نسبتاً بلند مرغ آمین را در سال ۱۳۳۰ یعنی هنگامی که جنبش ملی ایران به رهبری دکتر محمد مصدق در صحنه سیاسی حضور فعال داشت سروده است.

نیما در این شعر اندیشه‌های رهایی‌جویانه خود را که آمیخته با خوش‌بینی و امید و افشاگری است در تمثیل مرغ آمین به رشتۀ سخن در آورده است.

عناصر تشکیل دهنده مرغ آمین عبارتند از مرغ آمین که موجودی‌ست سمبلیک و مردم و عناصر ضدمردم که مرغ و مردم درباره آنان گفت‌وگو می‌کنند.

مرغ آمین زبان به بیان آرزوهای مردم می‌گشاید وعده رهایی می‌دهد و با گفتن آمین این اندیشه‌های رهایی بخش و آرزوهای آرمانی را پیوند می‌دهد و با ایجاد این پیوند از یأس خسران بار آنان (مردم) می‌کاهد.

انتهای پیام/۸۶۰۲۳/ج

منبع: فارس

کلیدواژه: افشین علا شاعر علی شادمان فرماندار شهرستان نور فرهنگ و ارشاد مرغ آمین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۸۰۴۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرهنگ صلح و سازش مردم یزد باید مستند شود

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از روابط عمومی دادگستری یزد، علیرضا حسین بیگی در دیدار با مدیر سازمان اسناد و کتابخانه ملی استان گفت: سابقه ۲۲ ساله تاسیس شوراهای حل اختلاف در استان یزد نیاز به مستند سازی توسط سازمان اسناد و کتابخانه ملی استان دارد.

وی افزود: فرهنگ صلح و سازش یزدی ها یکی از جلوه های ویژه در پرونده های شوراهای حل اختلاف است که قابلیت ثبت به صورت تاریخ شفاهی و مکتوب و اشاعه آن به کشور را دارد.

کد خبر 6093162

دیگر خبرها

  • رقابت منفی دلار نیما و بازار آزاد
  • دیدار رئیس سازمان فرهنگ با معاون وزیر خارجه ارمنستان
  • پایان تصویربرداری فیلم «ویلای موروثی»/ روایتی از زندگی یک باغبان
  • روزگار سپری شده اسکناس ایرانی
  • امروز با نیما: ختده سرد
  • جزئیات تقسیم استان تهران از زبان استاندار
  • قطبی دستیار قلعه‌نویی‌ نمی‌شود
  • فرهنگ صلح و سازش مردم یزد باید مستند شود
  • سیره امام صادق (ع) برای روزگار فعلی ما پند‌های مهم دارد
  • روزگار سیاه فوتبال خوزستان، تیره‌تر از رنگ نفت؛ محکوم به سقوط!